Steemit ontslaat 70% van medewerkers, geeft schuld aan bear market

Blockchain Steemit heeft 70% van haar medewekers ontslagen. Oprichter Ned Scott stelt dat het om gedwongen ontslagen gaat, in verband met de aanhoudende bear market. Om hoeveel medewerkers het precies gaat, is niet duidelijk.

Bedrijfsleven

Steemit ontslaat 70% van medewerkers, geeft schuld aan bear market
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het nieuws kwam naar buiten in een YouTube-video, waarin Scott het volgende vertelt:

“De afgelopen maanden hebben we ons team uitgebouwd op basis van de aanname dat de bodem van de markt hoger zou liggen dan het geval blijkt te zijn. Om die reden zijn we geforceerd om van meer dan 70% van onze organisatie afscheid te nemen en te reorganiseren.”

De video gaat niet in op het exacte aantal ontslagen medewerkers, en ook op vragen daarover gaat Steemit niet in. In een blogpost stelt Scott dat het niet langer mogelijk was om de kosten van het draaien van Steem-nodes te betalen.

Steemit is een blogplatform waarin blockchaintechnologie gebruikt wordt voor het belonen van mensen die content publiceren. Daar wordt het STEEM-token voor gebruikt. Op dit moment staat het token op plaats 48 van de wereldranglijst, met een marktkapitalisatie van rond de 100 miljoen dollar.

Volgens Scott blijft Steemit vechten om te overleven: “Ik wil niets liever dan overlegen en steemit.com in de lucht houden. De missie in leven te houden, en mooie communities maken.”

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.