Coinbase heeft stilletjes z'n OTC handelsafdeling geopend

Christine Sandles, salesbaas bij Coinbase, kwam pasgeleden met een nieuwtje: Coinbase heeft afgelopen maand stiiletjes de over-the-counter handelsafdeling geopend. Grote beleggers gebruiken het als springplank voor de handel in crypto.

ExchangeCoinbase

Coinbase heeft stilletjes z'n OTC handelsafdeling geopend
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Sandler schoof aan bij Cheddar voor een interview en vertelde over de recent geopende OTC-service van Coinbase. Het is complementair aan de exchange en andere diensten die gericht zijn op grote beleggers. OTC-transacties dienen voor grote beleggers vaak als opstap richting de handel in cryptovaluta.

Over-the-counter (OTC) is een term die gehanteerd wordt in de financiële wereld. De term heeft betrekking op financiële transacties die niet via de beurs verlopen, maar die direct tussen twee partijen afgesloten worden. Sandler:

“We vonden dat het een groot voordeel was voor onze klanten om zowel gebruik te kunnen maken van onze exchange als onze OTC-handel.”

Op het moment is de OTC-dienst enkel beschikbaar voor klanten van Coinbase Prime. Dat zijn financiële instellingen die willen handelen vanuit zakelijke geldstromen. De dienst wordt later waarschijnlijk geïntegreerd met Coinbase Custory, het product dat nu beschikbaar is voor hedgefondsen en vermogende klanten.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.