Bekende Canadese juweliersketen accepteert bitcoin als betaalmiddel

De Birks Group, één van Canada's oudste juweliersketens, accepteert nu bitcoinbetalingen in 8 van de 26 winkels. Ze werken samen met BitPay en bieden klanten de mogelijkheid tot "snellere, makkelijkere, en veiligere aankopen".

AdoptieBitcoin

Bekende Canadese juweliersketen accepteert bitcoin als betaalmiddel
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het bedrijf kondigde op dinsdag de samenwerking met BitPay aan. In totaal kunnen klanten in 8 van de 26 winkels betalen met bitcoin. Producten van onder andere Rolex, Bulgari, Cartier, en Breitling zijn op deze manier aan te schaffen. 

Jean-Christophe Bédos, CEO van Birks Group:

“Als internationaal en groeiend merk geloven we dat BitPay voordelen biedt aan onze klanten. Daarnaast ligt het in lijn met ons voornemen om aangehaakt te zijn op innovatieve technologie.”

Het is BitPay's eerste grote implementatie van haar point-of-sale oplossing in Canada. Sonny Singh, CCO bij Bitpay:

“Het accepteren van Bitcoin helpt grote internationale klanten van Birks Group. Daarnaast snijdt de betaalmethode een nieuwe doelgroep aan. Bovendien is het een innovatieve en veilige manier op te betalen.”

Birks is niet de eerste (en vast ook niet de laatste) juwelier die bitcoin-betalingen accepteert. In 2014 ging de Amerikaanse keten REEDS ze voor, zowel online als in 60 winkels. REEDS werkt daar voor samen met Coinbase.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.