Tether (USDT) weer direct via eigen platform om te ruilen voor dollars (USD)

Tether Ltd., het controversiële bedrijf achter de Tether stablecoin (USDT), heeft aangekondigd dat het weer mogelijk is om op het eigen platform Tether in te wisselen voor Amerikaanse dollars. Ook nieuwe klanten worden weer geaccepteerd.

Exchange

Tether (USDT) weer direct via eigen platform om te ruilen voor dollars (USD)
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De berichtgeving kwam naar buiten via de website van Tether:

“Tether is weer in staat om terug te keren naar de originele visie. Een eigen wallet hebben voor het maken en terugkopen [van het token], direct op ons eigen platform, zonder afhankelijk te zijn van een derde partij. Deze update maakt directe opname van Tehter naar fiat toe (1 op 1). De mogelijkheid om Tether te kopen volgt snel.”

Voor kleine investeerders is de dienst niet zo nuttig. Je kunt alleen naar dollars converteren als je minimaal $100.000 opneemt. Bovendien zitten er significante kosten aan verbonden. Afhankelijk van de grootte van de order, betaalt de klant een fee tussen de 0,4% en 3%. Er kan maximaal 1 keer per week geld worden opgenomen, en de kosten gaan omhoog als je meer dan eens per maand dollars opneemt.

Ook Bitfinex kwam met een aankondiging gerelateerd aan Tether. De currencies USDT en EURT worden aan de wallets van klanten toevoegd, naast de huidige USD en EUR wallets. Gebruikers kunnen op de exchange direct tussen Tethers en fiatgeld wisselen.

Alle bestaande USD-saldi op Bitfinex blijven fiat en worden niet beïnvloed door deze verandering. Een storting van Tether ná 27 november wordt in de wallet bijgeschreven als USDT of EURT. Voorheen werd zo'n storting als fiatsaldo bijgeschreven.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.