Bank in Abu Dhabi gebruikt blockchain voor afwikkeling obligatie ter waarde van $500 miljoen

De Al Hilal Bank heeft een waardevolle blockchaintransactie achter de rug. De bank uit Abu Dhabi heeft er een sukuk, het islamitisch equivalent van een obligatie, ter waarde van een half miljard dollar op uitgegeven.

Adoptie

Bank in Abu Dhabi gebruikt blockchain voor afwikkeling obligatie ter waarde van $500 miljoen
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De Al Hilal Bank is ontstaan uit een investeringstak van de overheid van Abu Dhabi. Afgelopen maandag maakte de bank bekend dat het een obligatie ter waarde van $500 miljoen heeft afgewikkeld met gebruik van blockchaintechnologie. De obligatie loopt tot september 2023.

De fintech-startup Jibrel Network heeft de bank geholpen aan de benodigde infrastructuur en tools om de transactie mee te faciliteren. Het doel van de Al Hilal Bank is om de sukuk-markt met behulp van blockchaintechnologie te digitaliseren. De CEO van de bank, Alex Coelho:

“We zijn er trots op dat we de eerste bank zijn die een ‘Smart Blockchain Islamic Sukuk’ heeft uitgebracht. Smart contracts bieden vele voordelen, van veiligere transacties, tot het openen van nieuwe marktkansen.”

Volgens de bank is dit type obligaties een van de snelst groeiende asset classes, met bijna 100 miljard dollar aan uitgegeven obligaties  in 2017, 50% meer dan in het jaar ervoor. De Wereldbank was afgelopen zomer de eerste die naar buiten kwam met een op de blockchain uitgegeven obligatie.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.