Oprichter ICE is "agnostisch" ten aanzien van Bitcoin's prijs

De CEO en oprichter van de Intercontinental Exchange (ICE) betrad samen met Kelly Loeffler, de CEO van Bakkt, het podium tijdens CoinDesk's Consensus: Invest. Beiden gaven aan dat de prijs van Bitcoin geen belangrijke factor is.

MarktBitcoin

Oprichter ICE is "agnostisch" ten aanzien van Bitcoin's prijs
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

We're kind of agnostic on price.

Vrij vertaald: de prijs van Bitcoin interesseert ons niet zo. Dat zei Jeffrey Sprecher, de oprichter, voorzitter, en CEO van Intercontinental Exchange (ICE) tijdens een discussie tijdens een conferentie van CoinDesk. Hij reageerde op een vraag over de recente daling van bitcoin's prijs.

Ook voor Kelly Loefler, CEO van Bakkt, is de prijs van bitcoin niet van belang in de context van waar Bakkt aan werkt:

Het gesprek met Sprecher en Loeffler raakte verschillende onderwerpen, waaronder het aantrekken van institutionele beleggers, of Bakkt de competitie aan gaat met Coinbase, en waarom Bakkt recent de lanceerdatum naar achteren heeft geschoven.

Wat betreft het laatste gespreksonderwerp, bevestigde Loeffler dat het deels komt door grote hoeveelheid interesse van klanten. In haar eigen woorden: “de funnel is gevuld met klanten”.

De discussie eindigde met de vraag waarom Bakkt nu vooral op Bitcoin focust. Volgens Sprecher is dat primair omdat de (wereld)markt Bitcoin als belangrijkste cryptomunt heeft geaccepteerd. Sprecher voegt daar aan toe:

“Vaak is het zo in de financiële wereld dat het er niet om gaat welk product het beste is. Het gaat erom welk product het meest wijdverbreid geaccepteerd is. En, voor welke reden dan ook, Bitcoin is dat geworden.”

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.