Nasdaq's bitcoin futures waarschijnlijk begin 2019 verhandelbaar

De recente prijsdaling van bitcoin weerhoudt Nasdaq er niet van om met eigen bitcoin futures te komen. Volgens Bloomberg begint de handel in de contracten waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2019.

ExchangeBitcoin

Nasdaq's bitcoin futures waarschijnlijk begin 2019 verhandelbaar
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het nieuws verscheen het eerst op Bloomberg. Volgens mensen die bekend zijn met de ontwikkelingen binnen Nasdaq gaan de bitcoin futures er gewoon komen, ondanks de recente marktval. Nasdaq werkt op het moment samen met de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) om het juridisch dicht te timmeren.

De Nasdaq-contracten zouden zijn gebaseerd op de spotprijs van bitcoin op verschillende exchanges. Het beheer ervan komt bij de New Yorkse geldbeheerder VanEck te liggen.

De eerste keer dat Nasdaq sprak over eigen bitcoin futures was in november afgelopen jaar. De deadlines die toen werden uitgesproken, zijn bij lange na niet gehaald. Het is dus nog even afwachten of de futures begin volgend jaar het daglicht zien.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.