Bitstamp implementeert technologie om marktmanipulatie te detecteren

Bitstamp geeft z'n platform een technische upgrade in een poging aantrekkelijker te worden voor grote beleggers. De exchange integreert met Irisium Surveillance om verdachte activiteit en marktmanipulatie beter te kunnen detecteren. 

Exchange

Bitstamp implementeert technologie om marktmanipulatie te detecteren
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het is de volgende exchange die zichzelf in de spotlights zet voor institutionele beleggers. Om aantrekkelijker te worden voor deze doelgroep, integreert Bitstamp met het Irisium Surveillance platform. Dat is een platform dat inzicht geeft in verdachte activiteit en verschillende vormen van marktmanipulatie.

CEO van Bistamp, Nejc Kodric: 

“We verbinden ons aan crypto voor de lange termijn. Ons doel is om een eerlijke markt te garanderen, met echte vraag en aanbod. Het ontdekken van nieuwe manieren om marktmanipulatie te voorkomen is essentieel voor de volwassenwording van de industrie.”

Volgens de website van Irisium, biedt het bedrijf tools aan om “manipulatief gedrag” te detecteren, en bieden de tools de mogelijkheid om te voldoen aan verschillende Europese eisen, zoals de Market Abuse Regulation (MAR), de Regulation on Wholesale Energy Market Integrity and Transparency (REMIT), en de Markets in Financial Instruments Directive (MiFID).

Eerder deze maand kondigde Bitstamp aan dat het een nieuwe matching engine in gebruik neemt. Dit cruciale onderdeel van een exchange wordt geleverd door Cinnober, een bedrijf die betrokken is bij financiële instellingen als de Londen Metal Exchange.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.