Oprichter Overstock zet vol in op blockchaintechnologie

Het maakt de CEO van Overstock.com weinig uit dat zijn blockchain-startup, tZero, op het moment enkel geld kost. Hij gelooft in de technologie. Zodanig, dat hij van plan is Overstock's detailhandel te verkopen om zijn droom na te jagen.

Bedrijfsleven

Oprichter Overstock zet vol in op blockchaintechnologie
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Al voor de oprichting van handelsplatform tZero in 2015 2as Patrick Byrne, CEO van e-commerce gigant Overstock, een groot voorvechter van blockchaintechnologie. Hij ziet enorme potentie om de toekomst van (online) handel op een positieve manier te beïnvloeden.

Zijn geloof is zo sterk, dat hij de Wallstreet Journal vertelde dat hij het prima vindt dat tZero op het moment enkel verlies leidt. De startup is druk met regulatie en dat kost veel tijd en geld. Byrne:

“Het maakt me niet uit of tZero $2 miljoen per maand verliest. We wijden ons volledig aan blockchaintechnologie.”

Byrne heeft ook plannen om Overstock's retail business van de hand te doen in een poging om z'n blockchain-droom te verwezenlijken. Hij zit nu achter een aantal projecten die met de technologie werken, en in die context is extra geld blijkbaar welkom. Byrne hoopt voor het eind van februari een deal te hebben gesloten. 

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.