Civiele procedure tegen Bitmain voor gebruik van apparatuur klanten voor eigen gewin

Bitmain hangt een rechtzaak boven 't hoofd, omdat ze apparatuur van klanten voor eigen winst gebruikt zouden hebben. In totaal staat een bedrag groter dan $5.000.000 ter discussie. Aan de procedure nemen meer dan 100 partijen deel.

Bedrijfsleven

Civiele procedure tegen Bitmain voor gebruik van apparatuur klanten voor eigen gewin
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Gor Gevorkyan diende de rechtzaak op 19 november in bij een rechtbank in Californië. De rechtzaak is gericht tegen entiteiten van Bitmain in China en Amerika. Bitmain wordt ten laste gelegd dat ze resources van klanten hebben gebruikt voor eigen winst.

“Totdat de (tijdsintensieve) configuratieprocedure achter de rug is, is de Bitmain-miner zo ingesteld dat de rekenkracht van de machine ten goede komt aan Bitmain, in plaats van aan de klant.”

Er zijn meer dan 100 deelnemerns betrokken bij de civiele procedure, en het totale bedrag dat ermee gemoeid is passeert de $5.000.000, exclusief rente en andere bijkomende kosten.

Gevorkyan vertelt dat hij apparatuur inkocht bij Bitmain, waaronder de AntMiner S9. Hij had echter problemen met het installeren en configureren van de apparaten. In die periode stonden de apparaten echter wel aan:

“Tijdens die periode waren de ASIC-apparaten ingesteld om cryptovaluta te leveren aan de Verweerder. Ook draaiden de ASIC-apparaten op volle kracht, waardoor een substantiële hoeveelheid elektriciteit is gebruikt op kosten van de Eiser.”

Nu is de vraag op Bitmain op de aantijgingen reageert. Bitmain heeft nog niet op de kwestie gereageerd.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.