Mt. Gox curator vraagt om verlenging deadline voor claims in civiele procedure

De curator van de bitcoinbeurs van Mt. Gox vraagt aan de rechter om verlenging van de periode waarin schuldeisers een claim kunnen indienen. De eerdere deadline stond op 22 oktober, maar bleek te kortdag. 26 december is als nieuwe deadline genoemd.

Exchange

Mt. Gox curator vraagt om verlenging deadline voor claims in civiele procedure
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Nobuaki Kobayashi is de curator in de faillissementsprocedure rond Mt. Gox. Kobayashi liet afgelopen dinsdag weten (PDF) dat hij z'n best doet om de inmiddels verlopen deadline voor claims te verlengen tot 26 december 2018.

Officieel loopt er nu een zogeheten rehabilitatieproces. Een cruciaal verschil met een normaal faillissement is dat het in deze civiele procedure niet nodig is om claims om te zetten in (officieel) geld. Daarom mogen claims nu worden uitbetaald in bitcoin, en hoeven de bitcoins die nog in de wallet van Mt. Gox zitten niet verkocht te worden.

Op het moment is het systeem waarin claims kunnen worden gedaan nog online. Schuldeisers die geen toegang hebben tot het systeem, kunnen per brief een claim indienen. Dat moet dan wel voor 26 december, als de rechter akkoord gaat met de nieuwe deadline: “Of claims die zijn binnengekomen na de deadline worden geaccepteerd, wordt bepaald door de rechtbank”.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.