Gibraltar Blockchain Exchange (GBX) ontvangt officiële goedkeuring met licentie van GFSC

De Gibraltar Blockchain Exchange (GBX), dochteronderneming van de Gibraltar Stock Exchange, heeft de hoogst haalbare licentie ontvangen van Gibraltars financiële waakhond. GBX is actief sinds juli dit jaar, en kan haar dienstverlening nu uitbreiden.

Exchange

Gibraltar Blockchain Exchange (GBX) ontvangt officiële goedkeuring met licentie van GFSC
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het platform is primair gericht op institutionele beleggers. In juli werd het gelanceerd als "institutional-grade" platfrom voor token sales. Er zijn ook een aantal trading pairs beschikbaar tegen de Amerikaanse dollar. De exchange wil haar dienstverlening uitbreiden met meer fiat- en cryptovaluta, en niets staat de GBX meer in de weg:

“De licentie die door GBX is verkregen is ‘Categorie 3’. De hoogste categorie die binnen het DLT-framework verkregen kan worden.”

De CEO van de exchange, Nick Cowan, voegt daar aan toe:

“Gibraltar heeft de juiste mix van verstandige en ondersteunende regelgeving gevonden. Het heeft geholpen om de regio als poolster te laten fungeren voor de wereldwijde cryptomarkt, en tegelijkertijd blockchainbedrijven in staat gesteld om op te bloeien.”

In januari kondigde de financiële waakhond van Gibraltar, de Gibraltar Financial Services Commission (GFSC), een nieuw juridisch framework aan voor blockchaintechnologie en cryptovaluta. Onder die regelgeving is een licentie verplicht voor bedrijven die waarde opslaan of overdragen met gebruik van blockchaintechnologie.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.