Venture capital investeringen in blockchainmarkt 316% gestegen sinds 2017

Outlier Ventures, een Europese durfkapitaalfirma, heeft haar State of Blockchains Q3 2018 rapport uitgebracht. Daarin staat dat investeringen in blockchain- en cryptobedrijven met 316% is gestegen, van $900 miljoen naar $2,85 miljard. 

Markt

Venture capital investeringen in blockchainmarkt 316% gestegen sinds 2017
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Outlier Ventures' State of Blockchains geeft een overzicht van blockchain-investeringen en markttrends wereldwijd. De presentatie van het rapport vind je hier. Dit zijn de belangrijkste punten:

  1. VC-investeringen in blockchain- en cryptobedrijven is naar $2,85 miljard gestegen (november 2018). Dat is een stijging van 316%.
  2. In het derde kwartaal van 2018 zijn er 119 VC-deals gesloten. Dat is het hoogste aantal in 1 kwartaal ooit gemeten.
  3. De Verenigde Staten is nog steeds de belangrijkste speler op het gebied van VC-investeringen in de blockchain space.
  4. ICO's zijn niet langer "whitepaper"-projecten. Geld beweegt nu naar projecten die in een verder gevorderd stadium zijn.
  5. Per november 2018 zijn er 50 overnames geteld dit jaar.

Ondanks de huidige staat van de markt, merkt Outlier Ventures op dat de activiteit in de sector onverminderd is; ook de gevestigde orde (MasterCard, JP Morgan, ING, Sony, HTC) draagt daar aan bij.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.