Telegram's blockchain platform voor 70% gereed

Eerder dit jaar ontvingen investeerders in het Telegram Open Network (TON) een voortgangsrapport. Daaruit blijkt dat het TON-platform voor 70% gereed is. Het deel dat blocks genereert en valideert heeft nog het meeste werk nodig. Een update.

Bedrijfsleven

Telegram's blockchain platform voor 70% gereed
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Telegram, het bedrijf achter de bekende messenger app, heeft meer dan een miljard dollar opgehaald met een ICO. Daarmee financieren ze de bouw van hun eigen blockchainplatform - Telegram Open Network. Eerder dit jaar is een voortgangsupdate naar investeerders gestuurd. Die update is recent opgedoken.

Dit zijn de interessante stukken uit de update:

  1. Het component dat nodig is voor de uitvoer van smart contracts (TON Virtual Machine) is volledig geïmplementeerd en getest. 
  2. Veel aspecten van het TON-netwerk zijn bijna af ("near completion").
  3. Het onderdeel waar nog het meeste werk in gaat zitten is het deel dat blocks genereert en valideert.

Het doel van TON is om er andere applicaties op te laten draaien, net zoals Ethereum doet. De munt van het netwerk heet Grams, en zou in december naar investeerders gestuurd moeten worden.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.