Saoedi-Arabië lanceert volgend jaar eigen cryptovaluta

In Saoedi-Arabië wordt aan een nieuwe digitale munt gewerkt. De munt gaat enkel door banken worden gebruikt en wordt samen met de Verenigde Arabische Emiraten ontworpen en ontwikkeld.

Bedrijfsleven

Saoedi-Arabië lanceert volgend jaar eigen cryptovaluta
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Details over de nieuwe munt ontbreken nog. In hoeverre het hier echt om een cryptovaluta gaat is daarom nog onduidelijk. Gegeven de berichtgeving lijkt het meer op een nieuw betalingsnetwerk waar banken in de regio gebruik van gaan maken.

Toch noemt de Monetary Authority van Saoedi-Arabië het zelf een nieuwe currency. De gouverneur van de centrale bank bracht afgelopen maandag naar buiten dat de totstandkoming van de munt de designfase heeft bereikt.

Lokaal mediabedrijf Agraam: “De digitale valuta gaat cashgeld niet vervangen. Het wordt een nieuwe manier om te betalen, en wordt enkel gebruikt door banken. Niet door individuen.”

Dat leidt tot de vraag hoe deze “munt” ontworpen wordt. Wordt het gekoppeld aan de Dinar, of wordt het een geheel nieuwe munt? We houden onze ogen en oren open.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.