Ethereum krijgt mogelijk vervroegd technische updates

Ethereum-ontwikkelaars hebben achter gesloten deuren gesproken over een vervroegde en tussentijdse update, “ethereum 1x”. Onder andere het vervangen van Ethereum's virtual machine staat op de agenda. Als datum is juni 2019 genoemd.

MarktEthereum

Ethereum krijgt mogelijk vervroegd technische updates
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De vergaderingen zouden zijn belegd tijdens een Ethereum-conferentie eerder deze maand. Naar de upgrade wordt gerefereerd met de naam “ethereum 1x”. Aanwezigen bij de vergaderingen waren bekende namen als Vitalik Buterin, Joseph Lubin, Lane Rettig, en Peter Szilagyi.

Uit de notulen lijkt het alsof de ontwikkelaars onder druk staan om hun roadmap aan te passen en de timeline te versnellen. Verschillende veranderingen zijn bediscussieerd, waaronder een systeembrede upgrade, waar het vervangen van Ethereum's virtual machine (EVM) onderdeel van is.

Ook opslagkosten zijn als onderwerp langsgekomen, in de vorm van het moeten huren van opslag. Dat zou moeten bijdragen aan het beperken van de groei van Ethereum's blockchain, die nu zo'n 1 terabyte groot is.

De reden dat de vergaderingen (en in eerste instantie de notulen ervan) achter gesloten deuren zijn gehouden, zou zijn dat de voorstellen nog niet voldoende uitgewerkt waren. Niet iedereen is daar blij mee. Afri Schoedon, release manager van de Parity-client in Ethereum's developer chat: “Als je besloten werkgroepen wil, is dat prima. Maar je zou er transparant over moeten zijn, en wellicht moeten starten met een publieke aankondiging.”

Naar verluid zijn er nu drie werkgroepen tot stand gekomen. Eén die gericht is op wijzigingen aan de EVM, één die zich buigt over kosten van smart contracts, en één die uitzoekt wat de impact is van de beoogde wijzigingen.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.