Bitcoin's hashrate daalt met 44% sinds hoogtepunt in augustus

De hashrate van Bitcoin is de afgelopen maanden harder gedaald dan ooit tevoren. Sinds het hoogtepunt op 27 augustus dit jaar is de hashrate 44% gedaald. In verband met de gedaalde bitcoinprijs is de daling echter niet onverwacht.

MarktBitcoin

Bitcoin's hashrate daalt met 44% sinds hoogtepunt in augustus
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Volgens gegevens van Blockchain.com is de hashrate van bitcoin gedaald van 68 exahash (het hoogtepunt in augustus) naar 34,7 exahash, een afname van 43,8%.

Opmerkelijk is dat de hashrate nu nog steeds flink hoger is dan toe bitcoin bijna 20.000 dollar waard was. In januari werd 15 exahash gemeten, 131% lager dan de totale rekenkracht van het netwerk op dit moment.

Recent komen er berichten vanuit China dat de prijs van oude miners wordt gebaseerd op het gewicht van de apparatuur. De oude machines wisselen voor flink lagere prijzen (soms tot 1/20e van de originele waarde) van eigenaar.

Mede-oprichter en CEO van F2Pool stelde recent dat miners op het moment gefocust zijn op het overleven van de bear market. Wat betreft de toekomst van mining stelde hij dat “mining met gebruik van cloud computing en AI de richting is waar de miningwereld zich in beweegt”.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.