Vanaf januari Bitcoin te koop bij Franse tabakswinkels

Volgens de Franse radiozender Europe 1 gaan Franse tabakswinkeliers vanaf januari volgend jaar bitcoin vouchers verkopen. Op die manier kunnen klanten op een laagdrempelige manier 50, 100, of 250 euro aan BTC aanschaffen.

AdoptieBitcoin

Vanaf januari Bitcoin te koop bij Franse tabakswinkels
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Drijvende kracht achter deze ontwikkeling is de lokale startup Keplerk. Zij hebben een deal gesloten met de software-leverancier van een veelgebruikt kassasysteem. Op het platform van Keplerk kunnen de vouchers worden ingewisseld naar bitcoin.

In eerste instantie doen er 3.000-4.000 tabakswinkels mee. Daar zouden er later nog meer aan toegevoegd worden. Adil Zakhar, directeur bij Keplerk: “Tabaswinkels zijn de beste kanalen, omdat ze worden vertrouwd door klanten. Klanten die gewend zijn om vouchers aan te schaffen, bijvoorbeeld voor beltegoed”.

Er zit een commissie van 7 procent op de vouchers. Dat zijn de inkomsten voor Keplerk. Eerder deze week werd de suggestie gewekt dat de Franse centrale bank betrokken zou zijn. Dat is niet het geval. In een statement (PDF) ontkent de bank haar betrokkenheid.

In totaal zijn er zo'n 25.000 tabakswinkels in Frankrijk, dus qua bereik is er nog winst te halen.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.