Voormalig SEC-commissaris gaat bij Bitfury aan de slag als adviseur

De Bitfury-groep, bouwer van hard- en software voor het minen van cryptovaluta, heeft twee veteranen uit de financiële wereld aangeworven. Annette Nazareth, voormalig SEC-commissaris, treedt aan als adviseur.

Bedrijfsleven

Voormalig SEC-commissaris gaat bij Bitfury aan de slag als adviseur
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Naast Annette Nazareth voegt Antoine Dresch zich bij het bedrijf. Dresch is de baas geweest van diverse investeringsbanken, was eerder al betrokken bij een investeringsronde van Bitfury, en neemt plaats in de raad van bestuur.

Bitfury CEO Valery Vavilov: “Antoine brengt jaren ervaring met zich mee. Als bankier en op het gebied van acquisities. Voor Bitfury essentieel om verder te groeien. Annette heeft een andere rol, te weten als adviseur. Ze helpt Bitfury groeien door haar uitgebreide kennis van financiële markten en regulatie in te zetten.”

Het cryptobedrijf heeft een drukke herfst achter de rug, met een investeringsronde van $80 miljoen, de release van een nieuwe mining-chip, en de presentatie van een koffiemachine die kan verbinden met bitcoin's lightning network.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.