Kas achter Circle's stablecoin (USD Coin) volgens inspecteur voldoende gevuld

Aan het eind van afgelopen maand had Circle $127,5 miljoen in kas. Genoeg voor alle USDC-stablecoins die op dat moment in de markt circuleerden. Op 16 november kwam accountant Grant Thornton hierover naar buiten met een verklaring.

Markt

Kas achter Circle's stablecoin (USD Coin) volgens inspecteur voldoende gevuld
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Grant Thornton LLP, de Amerikaanse tak van Grant Thornton International, rapporteerde over de boekhouding van Circle op 16 november. Daaruit blijkt dat Circle op 31 oktober $127.412.240,89 beschikbaar had op zogeheten custody accounts. Dat is iets meer dan de 127.408.827 USDC-tokens die op dat moment circuleerden. Op het moment van schrijven zijn er iets minder dan 163 miljoen tokens in circulatie. 

In het rapport vermeldt Grant Thornton dat de inspectie is uitgevoerd volgens de standaarden die zijn opgesteld door de American Institute of Certified Public Accountants. Daarbij vemeldt de inspecteur dat er begrip is ontstaan rondom de “interne controle” van Tether, maar “niet met het doel om te beoordelen of die controle effectief is of niet”.

Andere verstrekkers van stablecoins, zoals Gemini en Paxos, hebben vergelijkbare inspecties laten uitvoeren. Hoewel het geen volledige audits zijn geweest, staat het in schril contrast met het gebrek aan transparantie vanuit Tether, vooralsnog de meestgebruikte stablecoin.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.