Financieel waakhond Colorado legt nog 4 ICO's administratief verbod op

De Colorado Division of Securities kwam dinsdag naar buiten met nog een batch van cease-and-desist orders. Dit keer zijn vier ICO's het haasje, waaronder Global Pay Net en CrowdShare Mining. In totaal is nu aan 18 ICO's een verbod opgelegd.

Regelgeving

Financieel waakhond Colorado legt nog 4 ICO's administratief verbod op
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het verbod geldt voor vier ICO's: Global Pay Net, Cred LLC (die zich manifesteerde onder de naam Credits), CrowdShare Mining, en CyberSmart Coin Invest. Alle vier de bedrijven hadden een website gevuld met frauduleuze statements, niet-geverifieerde data, en valse beloftes.

In totaal hebben nu 18 ICO's een administratief verbod opgelegd gekregen. In Amerika noemen ze het een cease-and-desist. Er zouden nog 2 orders wachten op een handtekening, waarmee het totaal op 20 uitkomt sinds mei dit jaar.

Gerald Rome, commissaris bij de waakhond: “Het grote aantal verordeningen aan het adres van ICO's zou een belangrijk signaal moeten zijn aan investeerders. Er is een echt risico dat de ICO waar je overweegt aan deel te nemen frauduleus is. Uit ons onderzoek blijkt dat er fraudeurs zijn die nep-ICO's oprichten om geld van investeerders te stelen.”

Ook in andere Amerikaanse staten worden ICO's terecht onder de loep gelegd. Zo kwam de waakhond van North Dakota afgelopen maandag in actie tegen een bedrijf dat zich voordeed als Liechtensteinse bank.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.