Financial Conduct Authority overweegt bepaalde crypto-derivaten te verbieden

Een topbestuurder bij de Financial Conduct Authority (VK) stelt dat de FCA overweegt om bepaalde op cryptovaluta gebaseerde derivaten te verbieden. De waakhond is bang dat sommige producten voor gewone investeerders te complex zijn.

Regelgeving

Financial Conduct Authority overweegt bepaalde crypto-derivaten te verbieden
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Christopher Woolard, directeur bij de FCA, sprak op een evenement in Londen. Hij geeft aan dat de waakhond zich zorgen maakt over de zogeheten retail investors. Sommige producten die worden verkocht zijn volgens de FCA te complex en volatiel. Bovendien vindt de waakhond dat de integriteit van de onderliggende markt te wensen over laat.

Woolard vult aan:

“De FCA onderzoekt de mogelijkheid van een verbod op de verkoop van derivaten van crypto-assets aan consumenten. Waaronder opties, futures, en verhandelbare securities.”

De FCA is druk bezig met cryptovaluta en heeft een Cryptoassets Taskforce de opdracht gegeven orde op zaken te stellen. De taakgroep heeft als doel meegekregen om op een betekenisvolle en effectieve manier de risico's die cryptovaluta met zich meebrengen te adresseren.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.