Failliet verklaard Bitcoin-mining bedrijf Giga Watt laat miljoenenschuld achter

Afgelopen maandag is het in Amerika gevestigde Bitcoin-mining bedrijf Giga Watt failliet verklaard door de rechtbank in Washington. Extra zuur: bij de 20 grootste schuldeisers staat nog bijna 7 miljoen dollar open.

BedrijfslevenBitcoin

Failliet verklaard Bitcoin-mining bedrijf Giga Watt laat miljoenenschuld achter
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Onder de schuldeisers zitten Douglas County, met een claim van $310.000, en energieleverancier Neppel Electric, die nog een rekening van zo'n half miljoen dollar open heeft staan. De bezittingen van Giga Watt zijn naar schatting $50.000 waard, en een raming van de passiva komt uit tussen de 10 en 50 miljoen dollar.

Uit de notulen van een aandeelhoudersvergadering: “Het bedrijf is insolvent en kan z’n schulden niet meer betalen. Zowel het bedrijf als de schuldeisers zijn het best af met een reorganisatie zoals beschreven in hoofdstuk 11 van de Bankruptcy Code.”

Giga Watt is opgericht door bitcoin-miner Dave Carlson. Het idee was dat het bedrijf kleinere miners de mogelijkheid zou geven om eigen zogeheten "mining pods" in gebruik te nemen. Om dat idee uit te laten groeien tot werkelijkheid hield Carlson een ICO. In mei 2017 haalde hij daarmee zo'n 22 miljoen dollar op.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.