Dochteronderneming VanEck lanceert index die bitcoin-prijs volgt op select aantal OTC-platforms

MV Index Solutions (MIVS), een dochteronderneming van het New Yorkse investeringsbeheerder VanEck, heeft een nieuwe bitcoin-index gelanceerd. Het volgt de koers van bitcoin op een aantal geselecteerde over-the-counter (OTC) platforms.

AdoptieBitcoin

Dochteronderneming VanEck lanceert index die bitcoin-prijs volgt op select aantal OTC-platforms
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Afgelopen dinsdag kwam de dochter van VanEck naar buiten met het nieuws. Naar eigen zeggen is het de eerste index in Amerika die de prestatie van bitcoin op OTC-platforms volgt. Er zijn drie platforms geselecteerd: Circle Trade, Cumberland, en Genesis Trading. 

Thomas Kettner, directeur bij MIVS: “We zijn er trots op dat we de eerste aanbieder zijn met een Bitcoin-index gebaseerd op de prijzen van OTC-handelskantoren. Het geeft deelnemers van de OTC-handel een betrouwbaar ijkpunt voor hun orders of potentiële investeringsproducten.”

De index volgt enkel bitcoin, en houdt geen rekening met forks. Met deze toevoeging heeft MIVS haar portfolio uitgebreid naar een totaal van 24 indexen op digitale assets.

Gabor Gurbacs, directeur bij VanEck en MVIS:

“De index maakt mogelijk de weg vrij voor producten die gericht zijn op grote instellingen. Zoals ETF's en andere tools die grote orders faciliteren. Het biedt institutionele beleggers transparante prijzen op OTC-markten.”

Gurbacs is ook betrokken bij de ETF-aanvraag die VanEck samen met SolidX heeft aangevraagd. Daarover is de SEC nog in beraad.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.