Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt of Tether rol speelt in manipulatie bitcoinmarkt

De Amerikaanse Department of Justice (DoJ) onderzoekt manipulatie van de bitcoinmarkt en legt in die context de rol van Tether onder de loep. Er zijn (nog) geen officiële beschuldigingen naar buiten gebracht.

RegelgevingBitcoin

Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt of Tether rol speelt in manipulatie bitcoinmarkt
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Volgens een rapport van Bloomberg onderzoekt de DoJ of Bitfinex en Tether Ltd. een rol hebben gespeeld bij het omhoog drijven van de prijs van bitcoin. Details over het onderzoek zijn niet naar buiten gekomen.

Ondanks dat de Tether de meest gebruikte stablecoin is, is het verre van een onbesproken munt. Er zijn handelaars die hun vertrouwen erin hebben opgezegd, en er heerst onder veel mensen het gevoel dat er iets niet in de haak is. Deze berichtgeving kan bij dat sentiment worden opgeteld.

Het onderzoek van de DoJ loopt sinds mei dit jaar, en wordt in samenwerking met de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) uitgevoerd. In eerste instantie zou het onderzoek gedraaid hebben om spoofing en andere vormen van marktmanipulatie.

Bitfinex en Tether hebben niet op de berichtgeving gereageerd.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.