Zuid-Koreaanse exchange Zeniex sluit 5 maanden na lancering de deuren

Slechts 5 maanden na de lancering van Zeniex is de Zuid-Koreaanse exchange genoodzaakt de stekker eruit te trekken. Op 23 november stopt Zeniex definitief. De onderneming blijkt onvoldoende winstgevend te zijn.

Exchange

Zuid-Koreaanse exchange Zeniex sluit 5 maanden na lancering de deuren
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het statement van Zeniex is als volgt: “... in verband met recente problemen met ZXG hebben we zowel intern als extern onderzocht hoe en of we verder gaan. De conclusie is dat het voortzetten van onze dienstverlening (te) moeilijk is.”

Het bericht komt in een periode dat de Zuid-Koreaanse markt wat vertraagt. Een afname van speculatie op de waarde van cryptovaluta, en strengere regelgeving rondom de distrubutie en uitgifte van digitale assets dragen daar aan bij.

Het ZXG-token had een bron van liquiditeit moeten worden, zoals andere utility tokens van exchanges ook gebruikt worden. Dat is niet gelukt. Houders van het token worden gecompenseerd in ETH. Andere assets moeten door de gebruiker zelf van de exchange gehaald worden. Doen ze dat niet voor de sluitingsdatum, zijn ze het geld kwijt.

Volgens Business Korea was het cryptofonds van Zeniex niet geregistreerd bij de FSS en overtrad het daarmee de geldende regelgeving. Mogelijk dat dit op de achtergrond een rol heeft gespeeld bij de sluiting van Zeniex.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.