Update Bakkt: lancering uitgesteld naar 24 januari en uitbreiding aanbod?

Nieuws vanuit Bakkt. De lancering is uitgesteld naar 24 januari, de infrastructuur is in ontwikkeling, en er wordt gekeken naar kansen om de dienst uit te breiden. We hebben de laatste ontwikkelingen voor je op een rij gezet.

ExchangeBakkt

Update Bakkt: lancering uitgesteld naar 24 januari en uitbreiding aanbod?
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Lancering op 24 januari

De exchange waar Bakkt-futures op verhandeld gaan worden, kwam als eerst naar buiten met het nieuws: "Bakkt bitcoin (USD) daily futures contract expected to begin trading on January 24, 2019". Het nieuwe timeframe biedt volgens ICE de tijd om alle klanten te kunnen onboarden en de infrastructuur gereed te maken voordat de handel in de contracten start.

Niet veel later kwam Bakkt CEO Kelly Loeffler met een update vanuit Bakkt. Ze schrijft:

Gegeven de hoeveelheid interesse in Bakkt en het werk dat nodig is om alles gereed te krijgen, richten we ons nu op 24 januari 2019 voor de lancering. Zo hebben ook al onze deelnemers en leverancies de tijd om klaar te zijn vanaf dag 1.

Als we goed naar de berichtgeving kijken, lezen we (vrij vertaald) tussen de regels door dat:

  1. Er (veel) klanten in de rij staan om de dienst te gaan gebruiken.
  2. Het organiseren van de dienst langer duurt dan gepland.

Het is prettig te lezen dat er interesse is in Bakkt, en positief dat er gerapporteerd wordt over de voortgang. De timing is echter wat ongelukkig, met een bitcoin die onder druk staat en zo nog een extra zetje krijgt.

De datum die is genoemd - 24 januari - is nog onder voorbehoud. De CFTC zou er bijvoorbeeld nog een stokje voor kunnen steken en moet het nog goedkeuren.

Regulatie & verzekering

Loeffler meldt dat de CFTC bezig is met inspectie van het contract dat verhandeld gaat worden. In dat proces is er nauw contact tussen de waakhond en Bakkt. Ze stelt zelfs dat de mate van samenwerking tussen exchange, klant, en waakhond “ongehoord” is.

Er wordt ook gewerkt aan de infrastructuur die nodig is om de handel te faciliteren. In die context meldt Bakkt dat de verzekering voor hun ‘cold storage’ binnen is. De verzekering voor hun ‘warm wallet’ moet nog geregeld worden.

Uitbreiding aanbod

Bakkt is nog niet gelanceerd, maar er wordt al wel gesproken over het uitbreiden van de diensten die Bakkt levert: 

Ondertussen nemen we het initiatief in onze startup-fase om ons aanbod uit te breiden. We delen meer over deze nieuwe features in de komende weken.

Het is onduidelijk waar Loeffler op zinspeelt. Mogelijk gaat het om de introductie van contracten voor andere valuta, maar dat zal afhangen van de manier waarop de markt zich ontwikkelt: “We overwegen aanvullende contracten naarmate het landschap zich verder ontwikkelt.”

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.