Rapport KPMG: “onmogelijk om cryptoassets te negeren”, maar nog uitdagingen rondom institutionalisering ervan

KPMG schreef in samenwerking met Coinbase een uitgebreid rapport waarin ze ingaan op hun visie op cryptovaluta. Volgens KPMG zijn crypto's niet langer te negeren vanwege hun eigenschap om “frictie en inefficiënties te verminderen”.

Markt

Rapport KPMG: “onmogelijk om cryptoassets te negeren”, maar nog uitdagingen rondom institutionalisering ervan
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

KPMG wil organisaties graag helpen om infrastructuur te bouwen die nodig is om cryptovaluta te laten schalen. De accountant is er van overtuigd dat adoptie bij grote bedrijven en instituten nodig is om “het volledige potentieel van cryptovaluta te bereiken”.

In een 42-pagina tellend rapport doet KPMG uit de doeken wat zij zien als belangrijkste uitdagingen: naleven van wet- en regelgeving, beheer van forks, veilige opslag, en gevolgen voor accountancy en belasting. Uiteraard zien ze ook manieren om die uitdagingen aan te gaan, en introduceren daartoe het “KPMG Cryptoasset Framework”.

Voor KPMG markeert 2017 het jaar waarin cryptovaluta de concurrentie met traditionele asset classes is aangegaan. In 2018 heeft het ecosysteem zich verder ontwikkeld, onder andere met de komst van security tokens. Bovendien zijn gevestigde financiële instellingen met cryptoproducten en -diensten gekomen.

Verder lezen in het rapport kan hier (PDF).

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.