Cryptovaluta populair kerstcadeau onder Amerikaanse tieners

Investeringsbank Piper Jaffray stelt dat Amerikaanse tieners deze kerst voor het eerst liever cryptovaluta ontvangen dan cash, cadeaukaarten, of brandstofbudget. Ook V-bucks, de in-game currency van Fortnite, staat hoog op het verlanglijstje.

Adoptie

Cryptovaluta populair kerstcadeau onder Amerikaanse tieners
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het is het eerste jaar waarin cryptovaluta hoger op de verlanglijst staan dan andere gewilde cadeau's, zoals cadeaukaarten of budget voor brandstof. Mogelijk zit hier een cultuurverandering aan ten grondslag, en ziet de jongere generatie cryptovaluta eerder als betaalmiddel dan als speculatiemiddel. 

Volgens CCN is er in Amerika een duidelijke generatiekloof zichtbaar. Amerikanen geboren voor 1964 - de baby boomers - zouden geen fan zijn van cryptovaluta of blockchaintechnologie. In oktober werd Bitcoin op de AARP-website (vereniging van gepensioneerden) nog op de volgende manier weggezet: “een beetje computer-code waarvan een aantal criminelen en speculanten vinden dat het ‘echt’ geld is”.

Het onderzoek van Piper Jaffray is waarschijnlijk gehouden vóór de keldering van de cryptomarkt. Of de tieners nu nog op dezelfde manier zouden reageren is daarom onduidelijk.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.