Metropolitan Commercial Bank gaat samen met Crypto.com Visa-betaalkaarten uitgeven in Amerika

De in New York gevestigde Metropolitan Commercial Bank gaat het samen met Crypto.com makkelijker maken om te betalen met cryptovaluta in Amerika. Ze gaan prepaid-betaalkaarten uitgeven die overal werken waar Visa geaccepteerd is.

Adoptie

Metropolitan Commercial Bank gaat samen met Crypto.com Visa-betaalkaarten uitgeven in Amerika
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De New Yorkse bank gaat samenwerken met Foris Inc., een affiliate van wallet provider Crypto.com. De betaalkaart kan direct op veel plekken gebruikt worden, omdat hij in samenwerking met Visa wordt uitgegeven. Dit type betaalkaart is eerder succesvol gelanceerd in Singapore.

Als gebruiker hoef je niets te betalen voor het hebben van de betaalkaart; er zijn geen jaarlijkse of maandelijkse kosten aan verbonden. Je betaalt ook niets voor het gebruik ervan bij een geldautomaat. Tijdens de betaling bij een winkel wordt de gekozen munt direct naar fiatgeld omgezet.

Betaalkaarten kunnen worden gereserveerd, maar niet zonder door een KYC-proces heen te gaan. Volgens een persbericht zijn er meer dan 100.000 kaarten gereserveerd. Vanuit de bijbehorende wallet moet het mogelijk zijn om het gebruik van de kaart en erop opgeslagen geld te beheren.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.