Huobi heeft grote plannen in Rusland

Huobi heeft in november een kantoor in Rusland geopend. Niet alleen ter ondersteuning van de handel op de exchange. Ze willen ruimte verhuren aan miners, meewerken aan wet- en regelgeving, en lokale blockchaintalenten trainen.

Exchange

Huobi heeft grote plannen in Rusland
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Update. Op 8 december verscheen een persbericht van Huobi: de Russische dependance is officieel gelanceerd.

De op twee na grootste crypto exchange ter wereld gaat een poging doen om een gat in de cryptomarkt van Rusland te vullen.

De exchange heeft in november een kantoor geopend in Moskou (30 medewerkers). Het is de eerste grote exchange met een fysieke locatie in Rusland, mét bijbehorende call center. Maar de ambities gaan verder. Ze willen ruimte verhuren aan Russische miners, meehelpen wet- en regelgeving vorm te geven, en lokaal blockchaintalent opleiden en trainen.

Alleen het hebben van de call center is al een belangrijke stap ten opzichte van concurrenten. De meeste grote exchanges hebben een interface die vertaald is naar het Russisch, maar geen enkele exchange kan live support leveren in die taal. Voor veel Russen (die gebrekkig Engels spreken) een aanzienlijke drempel.

Voordat Huobi naar Rusland kwam, vervulde BTC-e deze rol in het land. In juli 2017 kwam daar een einde aan door een actie van de FBI. Het platform WEX nam het over, maar ook daar ging het mis. Sinds juli dit jaar is er geen mainstream exchange meer geweest voor gebruikers in Rusland.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.