Eerste security tokens gekoppeld aan goud en zilver binnenkort op Malta Digital Exchange (MDX)

Canamex Gold Corporation heeft een overeenkomst getekend met de Malta Digital Exchange (MDX). Het bedrijf mag security tokens uitgeven die aan edelmetalen gekoppeld zijn. Het is de eerste keer dat security tokens op deze manier worden ingezet.

Exchange

Eerste security tokens gekoppeld aan goud en zilver binnenkort op Malta Digital Exchange (MDX)
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Canamex Gold Corporation en MDX hebben een zogeheten memorandum van overeenstemming getekend. Het staat voor de intentie van Canamex om de security tokens uit te geven, en de intentie van MDX om de handel ervan te faciliteren. Het zouden de eerste aan edelmetalen gekoppelde security tokens met een officiële licentie van een overheid.

Het nieuws komt een maand na de lancering van Malta's eerste platform voor security tokens. Dat platform is gericht op institutionele beleggers en maakt gebruikt van technologie van Paritech. De licentie van de Malta Financial Services Authority is uiteraard ook binnen. 

Het concept van tokens die zijn gekoppeld aan goud of zilver is niet nieuw. Verschillende bedrijven, zoals GOLDX, hebben vergelijkbare diensten geleverd. Zelfs de overheid van Rusland heeft een paar maanden geleden een soortgelijk concept besproken. Wat dit nieuws uniek maakt is dat er gebruik gemaakt wordt van security tokens.

Security tokens moeten voldoen aan strikte standaarden die door de overheid vastgesteld worden. Zo wordt het bedrijf dat de tokens uitgeeft doorgelicht, en moet er inzicht worden gegeven in processen gerelateerd aan financiën en bestuur. Het zou mooi zijn als Malta op deze manier de toon zet voor de adoptie van security tokens.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.