Zwitserland geeft groen licht voor handel in cryptocurrency ETP

In een periode dat bitcoin naar een jaarlijks dieptepunt bewoog, geeft de belangrijkste aandelenbeurs van Zwitserland groen licht voor 's werelds eerste Exchange Traded Product (ETP) die de koers van meerdere cryptovaluta volgt. 

Exchange

Zwitserland geeft groen licht voor handel in cryptocurrency ETP
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De handel in ‘Amun Crypto ETP’ start volgende week op de Six-exchange in Zurich. Het product volgt een index gebaseerd op vijf grote cryptovaluta: Bitcoin, Ripple, Ethereum, Bitcoin Cash, en Litecoin.

Hany Rashwan, mede-oprichter en CEO van Amun, een fintech-bedrijf uit Londen, stelt dat de ETP aan strikte standaarden voldoet: “De Amun ETP geeft institutionele beleggers een manier om blootgesteld te worden aan cryptovaluta, zonder dat ze daar zelf iets voor hoeven te regelen. Ook kleine beleggers die buitengesloten zijn van cryptocurrency exchanges kunnen op deze manier toch profiteren van de cryptomarkt.”

Twee concurrenten, CoinShares en Greyscale, bieden al producten aan om in cryptovaluta te investeren, maar die zijn gekoppeld aan één munt en zijn juridisch anders opgebouwd. De ETP wordt verhandeld onder het symbool HODL, een voor crypto-investeerders inmiddels bekende afkorting: "hold on [for] dear life".

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.