De bitcoin-rat is terug en zet Alan Greenspan in de kijker

Artiest en hedgefondsmanager Nelson Saiers heeft z'n bitcoin-rat weer eens uit de schuur gehaald. Hij wordt vlakbij het Eccles-gebouw neergezet, het hoofdkwartier van de Amerikaanse Federal Reserve. Zijn doelwit: Alan Greenspan, die daar getuigde een "fout" gemaakt te hebben tijdens zijn tijd bij de centrale bank.

RegionaalBitcoin

De bitcoin-rat is terug en zet Alan Greenspan in de kijker
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De plek waarop de rat is neergezet is niet uit de lucht komen vallen. Saiers heeft deze plek uitgekozen omdat het de plek is waar Alan Greenspan getuigde een “fout” gemaakt te hebben tijdens zijn tijd bij de centrale bank.

Saiers gelooft dat het statement van Greenspan bewijst dat Greenspan Amerika moedwillig naar de financiële crisis in 2008 heeft geleid. De rat draagt daarom een marker van Greenspan en een tekstballon waarin de tekst “Ik heb een fout gemaakt” staat. Saiers:

“Gegeven het feit dat we ons midden in de grootste financiële crisis van de afgelopen 70 jaar bevonden, was het een beetje laat voor de leider van de Fed om zich dat te realiseren. Ik kom daar op deze manier graag nog eens op terug.”

Het is goed mogelijk dat we de rat binnenkort ook buiten Amerika kunnen bewonderen. Saiers denkt eraan om zijn kunstwerk te installeren in de buurt van de Britse centrale bank. Deze bank is in Saiers ogen speciaal omdat Satoshi Nakamoto eraan refereert in het eerste bitcoin-block.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.