Banenmarkt cryptovaluta en blockchain onverminderd sterk

De interesse van zowel werkgevers als werkzoekenden in banen gerelateerd aan blockchain en cryptovaluta blijft onverminderd sterk. Afgelopen maand rapporteerde Glassdoor een stijging van 300% van het aantal openstaande vacatures. 

Markt

Banenmarkt cryptovaluta en blockchain onverminderd sterk
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De cijfers van Indeed zijn iets minder indrukwekkend. Zoekopdrachten naar banen die te maken hebben met bitcoin, blockchain, en cryptovaluta zijn met 3% gedaald van oktober 2017 tot oktober 2018. In dezelfde periode is de interesse van werkgevers hierin met 25,49% gestegen.

Raj Mukherjee, bestuurder bij Indeed: “Bij Indeed zagen we een stabiele groei van banen gerelateerd aan cryptovaluta. Toen Bitcoin naar z'n hoogtepunt steeg, stegen ook het aantal zoekopdrachten naar dit type banen. Sinds dat punt is de interesse gedaald, maar wel sterk gebleven.”

Glassdoor kwam vorige maand ook met een rapport over de banenmarkt. Zij zagen tussen augustus 2017 en augustus 2018 een stijging van 300% van het aantal blockchain-vacatures in Amerika. Het mediaan salaris steeg met 61,8% naar $84.884 per jaar voor aan blockchain gerelateerde functies.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.