American Express en Santander gaan RippleNet gebruiken voor transacties tussen Amerika en Verenigd Koninkrijk

American Express, Santander, en Ripple gaan samenwerken om transacties tussen Amerika en het Verenigd Koninkrijk sneller en goedkoper te maken. Mogelijk gaat Ripple's eigen cryptomunt (XRP) in dit verband later ook een rol spelen.

AdoptieRipple

American Express en Santander gaan RippleNet gebruiken voor transacties tussen Amerika en Verenigd Koninkrijk
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Zowel Santander als Mastercard waren al klant van Ripple. Ze gebruiken allebei het product xCurrent om grensoverschreidende betalingen makkelijker te maken. Dat beide bedrijven ook gebruik zouden gaan maken van RippleNet lag daarom in lijn met de verwachtingen.

Marc Gordon, bestuurder bij American Express: “De samenwerking met Ripple en Santander representeert de volgende stap in onze blockchain-reis. Het verbetert de manier waarop we geld over de wereld (ver)sturen.”

Volgens Ripple's CEO Brad Garlinghouse gaat deze nieuwe samenwerking een hoop problemen oplossen voor zakelijke gebruikers: “We zetten een enorme stap door met American Express en Santander samen te werken. Het lost problemen op die zakelijke klanten ervaren met internationale betalingen. Transacties die voorheen dagen in beslag namen, zijn nu in realtime afgewikkeld.”

Veelgehoord kritiek op Ripple is dat adoptie van producten van het bedrijf geen betekenis heeft voor hun eigen cryptomunt, XRP. Daar kan volgens Marcus Treacher verandering in komen: “Het gebruik van XRP als valuta komt later in beeld”.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.