Airfox en Paragon sluiten deal met SEC om onder aanklachten uit te komen

Gisteren werd bekend dat 2 crypto-startups, Airfox en Paragon, een deal hebben gesloten met de SEC om onder aanklachten uit te komen. Beide startups gaan zich registreren als security and gaan geld terugstorten naar ICO-investeerders.

Regelgeving

Airfox en Paragon sluiten deal met SEC om onder aanklachten uit te komen
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De SEC maakte gisteren bekend dat het z'n pijlen gericht had op twee bedrijven: CarrierEQ Inc., beter bekend als Airfox, en Paragon Coin Inc. Beide bedrijven hebben afgelopen jaar een ICO gehouden om geld op te halen. Dat leverde Airfox $15 miljoen op, en Paragon $12 miljoen.

De Amerikaanse waakhond verwijt de bedrijven dat ze hun ICO niet bij de SEC hadden geregistreerd, en ze ook geen vrijstelling hadden om op deze manier geld op te halen zonder registratie. Beide bedrijven moeten hun tokens registreren als security, ICO-investeerders terugbetalen, periodiek rapporteren aan de SEC, en een boete betalen van $250.000. 

Zowel Airfox als Paragon zijn akkoord gegaan met de maatregelen, waarmee wat de SEC betreft de kous af is. Stephanie Avakian, directeur bij de SEC: “het agentschap heeft duidelijk gemaakt dat ook ICO's gewoon aan de regels moeten voldoen”.

Voor Nic Carter, partner bij Castle Island Ventures, is deze beweging van de SEC reden om ICO's het advies te geven afstand te doen van hun tokens als ze bezorgd zijn regelgeving te hebben overtreden: “Mijn advies aan alle ICO's die niet achter de feiten aan willen lopen: haal je token van de markt, geef iedereen z'n geld terug, en ga voor een normaal business model waar geen token voor nodig is.”

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.