Aankoop van stablecoins flink gestegen tijdens keldering markt

Afgelopen woensdag kelderde de cryptomarkt over de gehele breedte. Met uitzondering van een bepaalde groep stablecoins. De munten USD-C, TUSD, en DAI zagen hun handelsvolume met 200% toenemen.

Markt

Aankoop van stablecoins flink gestegen tijdens keldering markt
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Afgelopen woensdag gaat de boeken in als een rode cryptodag. In korte tijd daalde de totale marktkapitalisatie met $30 miljard. Maar niet alle assets hadden moeite om kopers te vinden.

Sterker nog: stablecoins zoals USD-C, TUSD, en DAI zagen hun handelsvolume met 200% toenemen. Handelaars stapten en masse over naar veiligere alternatieven in een poging aan de volatiliteit van de markt te ontsnappen.

USD Coin heeft het best gepresteerd. Het 24-uurs handelsvolume steeg met ruim 400% van $5 miljoen naar $25 miljoen. Het is op die manier de top 50 van grootste cryptovaluta binnengedrongen.

Binance kondigde deze week aan dat de handel in USD-C gaat ondersteunen, dus mogelijk dat de groei van USD Coin doorzet. Tether (USDT) blijft overigens met een marktaandeel van 97% de koning van de stablecoins.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.