Maleisische bankgroep CIMB gaat netwerk Ripple gebruiken voor internationale transacties

De bankgroep CIMB en Ripple gaan samenwerken om “snelle en kostenefficiënte internationale betalingen” mogelijk te maken in de regio zuidoost Azië. RippleNet, het blockchain-netwerk van Ripple, moet daarin een belangrijke rol gaan spelen.

AdoptieRipple

Maleisische bankgroep CIMB gaat netwerk Ripple gebruiken voor internationale transacties
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

CIMB heeft een bestaand netwerk met de naam SpeedSend. De oplossing van Ripple moet dat netwerk gaan versterken. Ripple heeft meerdere oplossingen voor (internationale) betalingen, waarvan er één gebruik maakt van het eigen token (XRP). Of CIMB gebruik maakt van XRP doen beide bedrijven geen uitspraak over.

De bankgroep levert haar diensten op dit moment in landen in Azië, waaronder de Filipijnen, Japan, en Hong Kong. Onderdeel van de samenwerking is het voornemen om Ripple's oplossing ook te gaan gebruiken voor andere doeleinden. Wat CIMB daarbij precies voor ogen heeft is onduidelijk.

Ripple's CEO Brad Garlinghouse: “We zien dat banken en financiële instellingen steeds vaker voor blockchainoplossingen kiezen. Het is simpelweg transparanter, sneller, en goedkoper.”

De markt van geldoverboekingen is groot. De Wereldbank voorspelt dat de markt van transacties in het zuidoosten van Azië groeit naar 120 miljard dollar in 2018. Wereldwijd zou het moeten stijgen naar 642 miljard dollar.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.