CEO Ripple: “doel is om het Swift-netwerk te overtreffen”

In gesprek met Bloomberg TV geeft CEO Brad Garlinghouse aan dat een doel van Ripple is om het oude Swift-netwerk in te halen. Financiële instellingen zijn op zoek naar modernere technologie, en dat biedt Ripple, aldus Garlinghouse.

BedrijfslevenRipple

CEO Ripple: “doel is om het Swift-netwerk te overtreffen”
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Swift is opgericht in 1972, en staat voor Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications. Het wordt door bedrijven en individuen gebruikt om geld te versturen en ontvangen. Op dit moment heeft Swift meer dan 11.000 klanten in de zakelijke wereld in meer dan 200 landen. Met andere woorden: op dit moment is het de standaard voor financiële transacties.

Als het aan Garlinghouse ligt, gaat Ripple daar verandering in brengen: “De technologie waar banken nu gebruik van maken is tientallen jaren geleden door Swift ontwikkeld. Het is sindsdien niet veranderd. Recent stelde Swift dat ze blockchain niet als oplossing zien voor correspondentbankieren. We hebben meer dan 100 klanten die het daarmee oneens zijn.”

Inmiddels heeft Ripple Labs meer dan 100 banken en betalingsproviders aangesloten op haar netwerk, waaronder Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., American Express en Standard Chartered Plc. Dat zijn indrukwekkende getallen en namen. Geruchten dat Ripple zou gaan samenwerken met Swift veegt Garlinghouse van tafel.

Sterker nog: “Waar we iedere dag mee bezig zijn? Swift overnemen.”

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.