Officieel Google Account door onbevoegden gebruikt voor crypto scam

Een officieel en geverifieerd Twitter-account van Google is de nieuwste in het rijtje van gehackte accounts die gebruikt worden voor een giveaway-scam. Zowel Google als Twitter bevestigen het incident. Goed onthouden, en nooit aan meedoen!

Veiligheid

Officieel Google Account door onbevoegden gebruikt voor crypto scam
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het account @gsuite werd op dinsdag misbruikt voor de inmiddels beruchte nep-giveaway. Er wordt gevraagd een klein bedrag op te sturen, en je zou er een veelvoud van teruggestuurd krijgen. We hopen dat je dit type scam inmiddels herkent, en nogmaals: trap er niet in.

Een woordvoerder van Google bevestigde het incident in gesprek met Business Insider: “Vanochtend was een ongeautoriseerde tweet gedeeld vanaf het G Suite-account. De tweet is verwijderd en we onderzoeken samen met Twitter wat er is gebeurd.

Eerder deze maand gebeurde hetzelfde met een account van een Amerikaanse wetgever, een filmbedrijf, en Tesla-oprichter Elon Musk. Ook het account van winkelketen Target werd op dinsdag voor dit doeleinde misbruikt:

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.