Bank of America wint patent voor opslag cryptovaluta

Een kleine overwinning in de patentstrijd voor de Bank of America. Ze hebben patent gekregen op een methode voor grote beleggers om cryptovaluta op te slaan voor hun klanten.

Bedrijfsleven

Bank of America wint patent voor opslag cryptovaluta
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

In het patent stelt de bank dat een toenemend aantal bedrijven met crypto-transacties of -diensten te maken krijgt. Daar zitten ook exchanges tussen, en bedrijven die cryptovaluta voor klanten opslaan. Een aantal van die bedrijven moet volgens de bank gestort geld omzetten naar cryptovaluta en het digitale geld vervolgens voor de klant bewaren. En dat is waar de Bank of America een rol voor haarzelf ziet weggelegd:

Ondernemingen verwerken dagelijks een groot aantal financiële transacties. Met de ontwikkeling van financiële technologie, is ook een toename in het aantal cryptocurrency-transacties zichtbaar. Voor sommige bedrijven kan het wenselijk zijn om cryptovaluta te aggregeren in één enterprise-account.

Voordeel van het voorgestelde systeem is dat het zowel geschikt zou zijn voor het bewaren van cryptovaluta, als het faciliteren van transacties (na authorisatie). Daarnaast zou het energiezuinig zijn omdat de benodigde hoeveelheid bandbreedte en geheugen laag gehouden kan worden.

Dit is niet het eerste patent dat aan de Bank of America is toegewezen. Afgelopen maand won de bank ook een patent voor de opslag van cryptografische sleutels.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.