CFTC geeft bitcoin-handelaar boete van $1,1 miljoen voor cryptofraude

De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft een bitcoin-handelaar achter slot en grendel gezet. Joseph Kim stal van zijn werkgever en klanten van zijn werkgever. Dat komt hem nu duur te staan.

VeiligheidBitcoin

CFTC geeft bitcoin-handelaar boete van $1,1 miljoen voor cryptofraude
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Uit het persbericht van de CFTC blijkt dat Kim in eerste instantie enkel geld wegsluisde van zijn werkgever. Dat ging in totaal om $600.000. Toen de werkgever erachter kwam, werd Kim op staande voet ontslagen.

Maar daar hield het niet op. Kim nam contact op met klanten die hem bekend waren, en vertelde dat hij uit vrije wil was vertrokken en voor zichzelf was begonnen. In totaal heeft hij op eigen naam nog eens $545.000 verduisterd en aan risicovolle investeringen verloren.

Zijn straf: 15 maanden gevangenisstraf, een boete van $1.146.000, en een levenslang verbod om nog in crypto te handelen. Waarvan akte.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.