BitMEX CEO verdedigt z'n exchange: "We handelen niet tegen onze klanten"

Arthur Hayes verwerpt beschuldigingen van een anonieme blogger aan het adres van BitMEX. Hayes stelt dat de exchange geen "speciale toegang geeft" en "geen geld verdient aan geliquideerde trades van klanten".

Exchange

BitMEX CEO verdedigt z'n exchange: "We handelen niet tegen onze klanten"
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De CEO van één van 's werelds grootste crypto exchanges heeft zijn bedrijf verdedigd tegen online kritiek. Hij deed dat in een interview met Yahoo Finance UK. In dat interview gaat Hayes in op beschuldigingen van een anonieme blogger die zijn werk via Medium gedeeld heeft met de buitenwereld.

Volgens de blogger zou BitMEX zich schuldig maken aan het volgende:

  1. De exchange zou in 't geheim handelen tegen het belang in van haar klanten.
  2. Het bedrijf zou problemen met servers en dienstverlening gebruiken voor eigen gewin.
  3. De exchange zou geld verdienen aan geliquideerde orders van klanten.

Het bericht heeft flink bereik gehad, met 4.500 likes, 22 reacties, en een plaatsing op Medium's kanaal The Startup, met 380.000 abonnees.

In het interview gaat Hayes in op de verwijten:

  1. BitMEX heeft een market making desk, maar enkel om voor liquiditeit te zorgen. Stijden met klanten doen ze niet: "They are a customer too. It is treated like any other account."
  2. Het gebeurt met enige regelmaat dat BitMEX meer orders binnenkrijgt dan ze kunnen afhandelen. Op dat moment sluiten ze voor nieuwe orders. Daarbij krijgt niemand prioriteit: "We don’t offer any sort of special access to anyone. Everyone has the same connection."
  3. Hayes dringt erop aan dat liquidatie niet onderdeel is van het business model van de exchange. Net als het verzekeringsfonds, is het "purely a function of the market."

Of Hayes met zijn antwoorden alle sceptici tevreden stelt is de vraag, maar in ieder geval is het prettig dat er een officiële reactie naar buiten is gekomen.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.