Zweedse man die bom stuurde naar bitcoinbedrijf CryptoPay achter de tralies

Vorig jaar augustus stuurde een Zweedse man een bombrief naar CryptoPay in Londen. Hij is veroordeeld voor poging tot moord en gaat voor maximaal 7 jaar de cel in.

VeiligheidBitcoin

Zweedse man die bom stuurde naar bitcoinbedrijf CryptoPay achter de tralies
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Volgens het AP gaat het om Michael Salonen, een 43-jarige man uit Zweden. Salonen is veroordeeld voor poging tot moord en voor het versturen van dreigbrieven naar Zweedse wetgevers en overheidsfunctionarissen.

Uit onderzoek blijkt dat Salonen klant was bij CryptoPay. Op het web heeft hij gezocht naar instructies voor de bombrief die verzonden is. Co-founder Wesley Rashid opende de brief op kantoor, en kwam met de schrik vrij. Later is DNA van Salonen op de brief gevonden.

Er is geen motief vrijgegeven, dus het is onduidelijk wat het gedrag van Salonen heeft uitgelokt. Het komt echter vaker voor dat mensen zeer emotioneel reageren op fluctuatie van de waarde van hun investeringen. Zo kwam eerder deze week een tiener uit India in het nieuws die dreigde "met AK-47's en granaten" vanwege een bitcoin-scam.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.