Northern Bitcoin gebruikt verlaten mijn voor het minen van bitcoin

Het minen van bitcoin is overduidelijk kostbaar. Het is dus zaak dat zo efficiënt mogelijk te doen. Het Duitse bedrijf Northern Bitcoin heeft de kosten flink kunnen verlagen door te gaan minen... in een verlaten mijn in Noorwegen.

BedrijfslevenBitcoin

Northern Bitcoin gebruikt verlaten mijn voor het minen van bitcoin
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De Lefdal-mijn in Noorwegen is een oude metaalmijn. Het is er koel en donker. Aan de oppervlakte waait het flink. En in de mijn is ijskoud, stromend water beschikbaar. Ideaal om in gebruik te nemen als mining farm.

Het Duitse bedrijf claimt dat ze nu bitcoin kunnen minen voor een prijs van $2.700 per BTC. Een stuk beter dan het gemiddelde van $7.700 in Noorwegen. 't Is ook lager dan de competitie in China en Saudi Arabië ($3.100 per BTC). Het plan is om uiteindelijk 100 BTC per dag te minen en een eigen mining pool te lanceren.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.