"Historisch hoge schuldenberg creëert sterkte vraag naar cryptovaluta"

Experts zijn het er over eens: er ligt een nieuwe crisis op de loer. En dat is volgens Erik Voorhees goed nieuws voor cryptovaluta. Hij ziet een sterk toegenomen vraag naar crypto door een afname van vertrouwen in fiatgeld.

Markt

"Historisch hoge schuldenberg creëert sterkte vraag naar cryptovaluta"
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Voorhees: “Wanneer de volgende wereldwijde financiële crisis plaatsvindt, en men zich realiseert dat organisaties met $20 biljoen aan schuld dat nooit terug kunnen betalen, en het daarom maar bijgeprint moet worden... Kijk maar wat er dan gebeurt met crypto.”

Op het moment van schrijven omvat de nationale schuld van Amerika alleen al $21.700 miljard dollar. Dat is zo'n $65.000 per inwoner. En er is geen verbetering in het vooruitzicht. Sterker nog: het oplopen van de schuld versnelt.

Voorspellingen over de volgende financiële crisis lopen sterk uiteen. Veel speculanten zien het ergens in het komend decennium verkeerd gaan. Nouriel Roubini, in de cryptowereld bekend als fervent tegenstander van cryptovaluta, gelooft dat het voor het eind van 2020 al raak is vanwege oplopende rente:

“Omdat de (positieve) maatregel op een slect moment kwam, is de Amerikaanse economie nu oververhit, en de inflatie stijgt tot boven het gestelde doel. De Amerikaanse Fed zal daarom z'n federale rente laten stijgen van het huidige 2% naar minimaal 3,5% in 2020. Dat zorgt er waarschijnlijk voor dat de korte- en langetermijnrentes oplopen.”

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.