Centrale bank Bahama's presenteert progressieve regelgeving voor cryptovaluta

De centrale bank van de Bahama's heeft een discussiestuk gepubliceerd waarin een nieuw juridisch framework voor cryptovaluta wordt geïntroduceerd. Het gaat op diverse risico's en uitdagingen in, maar het is opvallend progressief.

Regelgeving

Centrale bank Bahama's presenteert progressieve regelgeving voor cryptovaluta
0%
De redactie
Door De redactie

Als risico's worden belastingontduiking, instabiliteit, volatiliteit, fraudegevoeligheid, en witwassen van geld genoemd. In de voorgestelde regelgeving ligt de nadruk op bescherming van gebruikers en investeerders.

Maar niet op een manier die innovatie in de weg staat. Sterker nog, het framework is op de introductie van cryptoassets in de economie gericht: “De introductie van cryptovaluta is onderdeel van CBOB's beweging om de financiële sector te moderniseren, specifiek in het kader van financiële technologie.”

Een onderliggend doel is de regio aantrekkelijker te maken voor fintech-bedrijven. Daarmee gaat het de competitie aan met andere landen, zoals Malta en Zwitserland. De centrale bank: “Cryptovaluta en de daaraan gerelateerde technologische platforms (zoals DLT) bieden snelle, accurate, en veilige boekhouding.”

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

De redactie

De redactie

De gehele redactie van LekkerCryptisch, met Peter Slagter als hoofdredacteur. Wordt gebruikt als auteur voor artikelen als het een inspanning betreft van de redactie als geheel. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Peter.