Blockchain-pilot van centrale bank Canada loopt vertraging op

De Bank of Canada heeft een pilot lopen voor het afhandelen van op blockchain gebaseerde securities. Het project loopt vertraging op. Niet vanwege de technologie, maar vanwege wet- en regelgeving.

Regelgeving

Blockchain-pilot van centrale bank Canada loopt vertraging op
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

De centrale bank heeft al drie fases van het project achter de rug. Toch moeten er nog veel vragen beantwoord worden voordat beoordeeld kan worden of het systeem in de praktijk voordelen biedt.

“De technologie is niet echt onderwerp van gesprek. Het gaat over de juridische kant ervan. Problemen met het monetaire beleid”, aldus Andrew McCormack, baas bij Payments Canada.

Een voorbeeld van zo'n drempel: tussenpersonen hebben digitaal geld nodig om voor securities te kunnen betalen. De meest voordehandliggende oplossing was om ze toegang te geven tot geld dat is uitgegeven door de bank zelf. McCormack: “maar, als we dat hadden gedaan, zouden we onze eigen wetten overtreden.”

Aangezien de Bank of Canada geen plannen heeft om regelgeving ten aanzien van DLT te versoepelen, zal het in de context van deze pilot nog even touwtrekken blijven.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.