"Blockchain ontwikkelt zich wat langzamer dan het internet deed"

Volgens ConsenSys baas Joseph Lubin heeft blockchain waarschijnlijk meer tijd nodig om te ontwikkelen dan het internet nodig had om tot z'n recht te komen. Volgens Lubin is blockchain-technologie een stuk gecompliceerder.

Markt

"Blockchain ontwikkelt zich wat langzamer dan het internet deed"
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Lubin sprak met het Duitse t3n.de, en gaf aan dat hij een duidelijk parallel ziet tussen de ontwikkeling van het internet en de ontwikkeling van blockchaintechnologie. Hij ziet nu al honderden praktische toepassingen voor de mensheid, en daar blijft het volgens Lubin niet bij:

“Blockchainprojecten stellen mensen in staat om dingen te bouwen die echt handig zijn. Zo is het web ook ontwikkeld. Het duurt waarschijnlijk wat langer, omdat het een stuk gecompliceerder is. Maar, omdat we met onderwerpen als geld te maken hebben, zal blockchain een veel groter effect hebben op de samenleving dan het internet. Alles wordt onderdeel van een netwerk in Web3.”

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.